Rengöring
dildos logo

Rengöring

 

Hygienen är viktig även om du inte har sexuellt umgänge med en partner. Att korrekt rengöra din dildo och dina övriga sexleksaker förlänger inte bara livslängden, det får även ditt underliv och din kropp att må bra.

 

Eftersom, trots allt, något som tillbringar så mycket tid Posas och personliga med din kropp förmodligen ska vara ren, eller hur?

 

Sexleksaker-inklusive vibratorer, dildos och pluggar-är ett utmärkt sätt att utforska din sexualitet, antingen ensam eller tillsammans med en partner. Men om rengöras eller lagras felaktigt, kan de enkelt bygga upp bakterier och, om de spreds, eller används tillsammans, kan även överföra sjukdomar. Lyckligtvis, de är inte så svårt att hålla ren och säker.

 

Jag frågade smarta, kunniga damer över på Babeland, en av de mest pålitliga källorna för sex-positiv information, leksaker och andra godsaker, för de bästa tipsen om hur man kan hålla alla dina personliga saker i ursprungligt skick. De skickade mig några ganska bra information om de olika typer av leksaker, och vilken typ av rengöring de behöver.

 

Även om det finns speciella rengöringsmedel tillgängliga som kommer att desinficera de flesta material, är det faktum att du gör antagligen inte verkligen behöver något alltför fint. Nästan alla sexleksaker (de tillverkade av rostfritt stål, glas och silikon), vare sig porös eller på annat sätt, kan vara ett effektivt och tillräckligt rengöras och desinficeras antingen med vanliga gamla tvål och varmt vatten.

 

Men var noga med att använda en mild, oparfymerad tvål för att undvika eventuella irritation. Och om du använder en batteridriven eller annan elektrisk leksak, se till att du egentligen inte dränka de mekaniska bitar-det är ett bombsäkert sätt att skära ner på livet på din kanin eller kula.

 

För glas, Pyrex, eller till och med leksaker av rostfritt stål (som inte innehåller några batterier eller elektriska komponenter), du kan också koka dem för en kort tid, eller-om du är bekväm / lever ensamma ägda dem igenom i diskmaskinen. Läder leksaker (liksom vegan läder alternativ) och hårdplast säkert kan desinficeras med isopropylalkohol.

 

Också viktigt att veta: Vissa leksaker kan inte vara 100% sanerad. Gummigelé leksaker-vilket förresten ofta innehåller icke särskilt säkra mjukgörare som ftalater-är porösa, vilket innebär att det kan alltid finnas vissa bakterier som lurar. Det är därför Babeland rekommenderar att man använder en kondom med dessa typer av leksaker. Vilket kan verka konstigt i början, men det extra lager kan hjälpa till att hålla dina känsliga delar från potentiellt skadliga material, och skydda dig från smitta. För mer information om porösa leksaker och hur man använder dem på rätt sätt och säkert, kolla in det här materialet spets blad.

 

Slutligen är korrekt lagring också mycket viktigt, både för att bevara livet på dina favoritleksaker, och för att hålla dem rena och bakteriefria. Ett stort lagrings tips som Babeland rekommenderar är att ta bort batterierna från alla och alla vibratorer eller ringar. Inte bara som gör batterierna håller längre, det gör för säkrare, enklare städning.

 

rengöring

En annan? Rengöra dem innan du lägger dem i vilken låda eller låda du hålla dem i, varenda gång. På så sätt, du är inte återkontamine med lagringsutrymme. Och se till att de har torkat helt efter rengöring, så att de inte bygga upp mögel (brutto, jag vet). Håll dina leksaker på en sval (men inte kallt), mörk plats, så att de inte utsätts för solljus eller hög värme, vilket kan leda till smältning, skevhet, eller missfärgning, och de bör pågå under en god, lång tid.

 

Efter dessa rengörings- och vård tips hjälper dig och din vibrator eller annan sexleksak undvika obehagliga infektioner och på den del av leksaken, en olycklig tidig död. För mer information, kolla in Babeland webbplats, som är en veritabel nöje gruva av fantastiska, kropps positiv information.