Material
dildos logo

Material

Jelly

Jelly är egentligen en blandning av plast och gummi där du får ut det bästa av båda delar. Gummit ger mjukhet tillsammans med elasticitet medan plasten gör dildon styv. Jelly används inte enbart i dildos, det är även ofta förekommande som blandning med annat smått och gott i lösvaginor, penisringar och massagestavar för att ta ett par exempel. Jelly luktar tyvärr lite grann till skillnad från silikon, så är det luktfritt du är ute efter, köp silikon! En unik egenskap som finns hos dildos av jelly är att de ofta är transparenta, de har alltså en klarhet som gör att du kan se genom dem. Tvätta din produkt av jelly innan du använder den så brukar det mesta av den fräna lukten försvinna. Med en dildo av jelly kan du använda både olje, vatten och silikonbaserat glidmedel. Mrd andra ord fungerar det oavsett vilket du har eller tänkt köpa till. Tänk på att vara noga med att produkten av jelly som du tänkt köpa är fri från ftalater. Ftalater kan vara cancerframkallande och är ett mjukgörande medel. Alla större tillverkare av sexleksaker idag utesluter mjukgörande ftalater helt. En dildo av jelly kan användas till penetration av vaginan, analen eller vid träning av deep throat. Jelly är ett otroligt billigt material vilket också brukar avspegla sig på priserna, det är alltså ofta prisvärt avv köpa en dildo av jelly.

 

Silikon

Silikon är ett fantastiskt skönt material som eftreliknar riktig människohud på ett realistiskt sätt. Det bästa med silikonet är att det är fritt från lukt och känns så mysigt att använda. Ofta ser man rekommendationer runtom på internet om att silikonbaserat glidmedel inte får användas tillsammans med dildos av silikon, det stämmer till viss del. Lämnar du din dildo av silikon insmetad i sillikonbaserat glidmedel så kommer den att lösas upp efter ca ett dygn. Använder du däremot silikonglid och sedan tvättar av den är det ingen fara. Vill du inte kleta ner din dildo, trä på en kondom så är problemet ur världen. Silikonet är betydligt dyrare rent råvarumässigt än billigt jelly, detta speglar sig givetvis även på sexleksaker och dildos gjorda av just detta material. Rätt rengjord och förvarad (inte ligga tillsammans med andra silikonmaterial) kan en dildo av silikon faktiskt hålla en hel livslängd. Sexleksaker av silikon har inte alltid funnits, det är på senare år det kommit (och blivit populärt). På det glada sjuttiotalet var det vanligaste materialet latex som utvinns ur latexträdet som odlas i asien. Mer om latex nedan.

 

PVC & Akryl

PVC och akryl är plast, precis som plasten i din tandborste känns den just hård. Obekvämt och konstigt enligt vissa - älskat av många. Bland dildos finns egentligen inte så stort utbud av just akryl och plast, det är vanligare bland anala leksaker och mest sk. prostatamassagers. Lika hal som isskrapan i bilen blir med lite vatten på blir dildon av akryl så snart du applicerat en mängd vattenbaserat glidmedel. Alla olika typer av glidmedel kan användas tillsammans med produkter av akryl. För att rengöra akrylet kan du koka det tillsammans med vatten i en kastrull, eller desinficera det med vanlig handsprit. Tänk på att hårdplast lätt blir repat och att en repa lätt samlar på sig bakterier (och sekret). Är din akryldildo repig rekommenderar vi dig att köpa en ny för att minimera risken för otrevligeheter.

 

Glas

Glasdildos är inte speciellt vanliga men eftersom efterfrågan finns har marknaden givetvis presenterat åtminstånde ett fåtal. Din första tanke är kanske att du känner dig rädd för att skära dig, lugn, det är inte vanligt fönsterglas! Det speciella glaset som används i dildos och andra sexleksaker är extra kompakt för att klara stötar och tappande galant. Det klarar kanske inte att kastas rakt ner i asfalten, men det har du väl ändå inte tänkt göra? Det unika med glasstavar är att du kan skölja dem under varmt eller kallt vatten för att leka sk. temperaturlekar. Kallt glas är ungefär som en isbit medan uppvärmt påminner om en het sten en varm sommardag. Med produkter av glas kan du använda valfritt glidmedel. Sålänge produkten är hel är den ofarlig att använda, lyckas du göra sönder eller flisa ur en bit, släng den direkt!

 

Metall

Metall aluminium och rostfritt stål finns bland alla olika typer av sexleksaker. Hos dildos är utbudet mycket begränsat då de flesta produkter av stål faktiskt är släta och har vibration. Precis som med en nyckel kan du förvänta dig att produkten finns kvar och är hel ända tills du tappar bort den. Metall är otroligt hårt och går knappt ha sönder. Metall har en tendens att kännas kall, gillar du en kylande känsla är metall materialet för dig. Tänk på att torka din metalldildo torr efter du tvättat den för att undvika att ytliga rostporer bildas. Alla typer av glidmedel kan kombineras med en stav eller dildo av metall.

 

Loveclone & Cyberskin

Loveclone III (3) och cyberskin är idag två av de ledande materialen vad gäller verklighetstrogen känsla. Vid ett blindtest är dessa material mycket svåra att skilja från den äkta varan. Väljer du att köpa en dildo av lovecloe och har en verklig sexpartner, prova blindtestet som en rolig grej! Dessa material är ofta kombinerade med en hårdare kärna vilket gör känslan slående lik en erigerad penis. Materialen är tack vare sin mjukhet och elasticitet mycket ömtåliga vid val av glidmedel. Man får enbart använda vattenbaserat glidmedel ihop med dessa. Precis som med riktig hud efterbehandlar du dem efter tvätt med puder. Puder finns från flera olika tillverkare men det hittar du med största sannorlikhet i anknytning till produkten hos webbshoppen eller i butiken du tänkt handla. Den dyra framställningen av Cyberskin och Loveclone gör att priset kan sticka upp ända upp till 500-lappen för en dildo. Dyrt men top notch vad gäller känsla.